מתלבטים אם עשיתם עבירה פלילית או כספית? כך תדעו להבדיל
יש הבדל בין עבירה פלילית לעבירה כספית. ניתן להגדיר עבירה כספית כעבירה המבוצעת באמצעות כסף. למשל, גניבה או הונאה. עבירה פלילית היא מעשה המפר את כללי החברה עבירה פלילית קשורה לפגיעה או לקיחת חייו או רכושו של אדם אחר, כמו רצח, שוד או פריצה. מצד שני, עבירה כספית כוללת דברים כמו העלמת מס או הונאה. אם אתם תוהים האם ביצעתם עבירה פלילית או כלכלית, תוכלו להיעזר בשירותיו של עו״ד גלעד נרקיס הוא מומחה לתיקי הגנה פלילית והונאה פיננסית הכוללים פשעי צווארון לבן, הלבנת הון ועוד אם עברתם עבירה פלילית או כלכלית, חשוב לדעת מה ההבדל. אולי יש לך סיכוי טוב לצאת נקי מבית המשפט אם אינך מודע לכך שמדובר בעבירה.
איך להבדיל בין עבירה פלילית לכספית
קשה לענות על השאלה האם ביצעת פשע או עבירה כספית. ישנם סוגים רבים ושונים של עבירות שניתן לבצע, והכללים השולטים בהן משתנים ממדינה למדינה עבירה פלילית היא מעשה שדינו קנס או מאסר. עבירה כספית היא מעשה שניתן להעניש בקנס, מאסר או שניהם. דוגמה נפוצה לעבירה פלילית תהיה רצח. ההבדל בין עבירה פלילית לממונית הוא העונש שנגזר על העבריין. על מנת להבחין בין שני סוגי העבירות הללו, יש לבחון את חומרת הפשע ועונשו. עבירה פלילית כרוכה בעבירה שדינה מאסר, קנסות או מוות. עבירה כספית היא מעשה המפר את החוק אך לא בהכרח עובר עליו. דוגמאות לעבירות כספיות כוללות העלמת מס והונאה.
אם אתם תוהים האם עברתם עבירה פלילית או כלכלית, כדאי לדעת מה ההבדל בין שני סוגי העבירות הללו.
אם הואשמת בעבירה פלילית, גזר הדין שלך יהיה תלוי בחומרת העבירה. אם אתה מואשם בעבירה כספית, עונשך יהיה תלוי בסכום הכסף שגנבת או מעלת. ההבדל בין שני סוגי העבירות הללו יכול להיות מאוד מבלבל עבור אנשים שאינם מכירים אותם. ישנן דרכים רבות בהן אדם יכול לבצע עבירה, אך ההבדל העיקרי בין שני סוגי העבירות הללו טמון בהמון משתנים
עבירות כספיות הן הפשעים הנפוצים ביותר
ישנם פשעים רבים בתחום הכספים שבוצעו באמצעות שימוש במחשבים. העתיד מגיע עם הזדמנויות רבות נוספות לבצע פשעים פיננסיים וחשוב שנתחיל להתכונן לכך כבר עכשיו על ידי שמירה על אבטחת המידע שברשתוניו ועוד. עבירות כספיות הן נושא חמור שיכול להיות בעל השלכות ארוכות טווח על הנפגעים. על מנת להפחית את מספר הפשעים הפיננסיים, רשויות אכיפת החוק צריכות לעבוד עם ארגונים אחרים כמו בנקים, חברות כרטיסי אשראי וחברות ביטוח. פשעים פיננסיים הופכים נפוצים יותר ויותר. מספר הפשעים הפיננסיים גדל ב-16% בחמש השנים האחרונות. עבירות כספיות אינן נוגעות רק לגניבת כסף, אלא גם בניצול המידע הפיננסי של אדם.