ביצע עבירות מרמה בהיקף של מיליוני שקלים ושוחרר למעצר בית
רואה חשבון נעצר בחשד לזיוף ומעשי מרמה בהיקפים נרחבים של עשרות מיליוני שקלים אך הוא שוחרר למעצר בית. זאת בגלל התחשבות במצבו הרפואי והיעדר חשש לשיבוש הליכי החקירה.
בחודש יוני 2017 החלה הפרשה. רשות המיסים ערכה חיפוש בביתו הפרטי של רואה החשבון כמו כן במשרדי החרבה אשר בבעלותו. שם מצאו אישורים מזויפים רבים אשר אותם הכין ואף הגיש רואה החשבון לפקידי השומה בכל רחבי הארץ וכך למעשה סייע ללקוחותיו לקבל החזרי מס בסדר גודל של עשרות מיליוני שקלים כאשר כל אלו ניתנו שלא כדין. כל זאת על פי הנטען.
לאחר תפיסת אותם המסמכים רואה החשבון נעצר על ידי המשטרה ועוכב לחקירה. בית משפט השלום בקש להאריך את מעצרו אך בית המשפט המחוזי בחיפה ביטל את החלטתו של בית משפט השלום והורה לשחרר את החשוד למעצר בית בתנאים מגבילים.
רשות המיסים עצמה היא זו שהגישה את הבקשה לבית המשפט ובקשה כי ישחררו את החשוד בערבות כאשר בבקשה נכתב כי החקירה מאשרת את שחרורו של הנאשם בתנאים מגבילים. בהסכמתו של החשוד התקבלה הבקשה.
במהלך החודשים שחלפו הועברה החקירה למשטרה כאשר בתחילת החודש החשוד שוב נעצר. במשך הימים אשר חלפו מאז החקירה האריך בית המשפט השלום בעכו את מעצרו פעמיים כאשר בכל פעם היה זה למשך ארבעה ימים נוספים.
כאשר הוחלט על הארכת המעצר השנייה על ידי השופטת טל תדמור זמיר – היא קבעה כי מתוך רשימה של עשר פעולות חקירה אשר הוצגו לפניה לפחות שניים מהם עשויות להשתבש בעקבות השחרור אך היא הבהירה למשטרה כי יהיה טוב אם היא תנצל את הימים הללו בכדי לבצע את השלמת החקירה.
השופט עמית רוזינס החליט כאשר הגיעה הפעם השלישית כי החשדות הינם סבירים והם אף מתחזקים ונכון להאריך שוב את מעצרו של החשוד בארבעה ימים נוספים.
נגד ההחלטה הזו הגיש החשוד ערר אל בית המשפט המחוזי באמצעות עורך הדין מיכאל כרמל ושלומי עובדיה.
הם טענו כי החשוד סובל מבעיות רפואיות שונות ואף עבר אירועי לב, התקפי לב והוא אף עבר ניתוח לב פתוח שלוש שנים לפני המקרה. כמו כן עבר צנתור סמוך לתקופה אשר בה נעצר לראשונה. נטען גם כי אין עוד עבירות חדשות כמו כן אין כל חשש לשיבוש הליכי חקירה וכי אם החשוד היה מעוניין לשבש את חקירתו הוא כבר היה עושה זאת משך הזמן הזה מאז נעצר לראשונה. למעשה החשוד יודע על העבירות המיוחסות לו מזה חצי שנה כאשר בכל אותו הזמן לא עשה דבר בכדי לפגוע ולשבש את הליכי החקירה.
המדינה מנגד אשר יוצגה על ידי עורך הדין סאמר יוסף ממפלג ההונאה ומר איתם שפיר מטעם רשות המיסים התנגדה לבקשה והיא אף בקשה להותיר על כנה את הארכת המעצר.
חשדות זהים בלי שינויים
השופטת תמר שרון – נתנאל סברה כי ניתן בהחלט להפחית את החשש לשיבוש דרכי החקירה על ידי אמצעים חמורים פחות ממעצר בפועל. זאת לאחר שהיא עיינה בחומרי החקירה ואף שמעה את טיעוניהם של שני הצדדים. למעשה השופטת הגיעה למסקנה כי רוב רובו המוחלט של החשד כנגד העורר בוסס למעשה על החומר אשר נמצא בביתו בחודש יוני במהלך החיפושים אשר נערכו בביתו. מאז לא התחדש כל דבר.
בהקשר לכך ציינה השופטת כי היא לא רואה כרגע הבדל בין טיבו של החשד שהיה קיים בחודש יוני לבין החשד שקיים כיום.
היא הוסיפה עוד – "כך גם אינני רואה הבדל בשאלה אם רשות המיסים חוקרת את הפרשה או המשטרה חוקרת אותה. צרכי החקירה, בוודאי מבחינת החשש לשיבוש החקירה, הם דומים ביותר, שלא לומר זהים"
בתוך כך היא אף הזכירה את מצבו הרפואי של והבריאותי של העורר. "בדיון היום התברר לי שלפני כשלוש שנים עבר ניתוח לב פתוח" כמו כן התייחסה לכך כי המצב רפואי זה מגביל את האפשרויות להשלים את החקירה באופן יעיל. כמו כן ציין כב' השופט רוזינס את חוסר שיתוף הפעולה מצדו של העורר, אשר מקשה אף הוא על ההתקדמות בחקירה. כב' השופט רוזינס ציין גם כי הוא ער לכך שאין לעצור בקלות מי שכבר שוחרר אך סבר כי טענה זו איננה צריכה להשפיע על החלטתו זו מאחר שלשיטתו, העורר חשוד כעת בעוד מאות עבירות נוספות על אלה אשר בגינן נחשד בעבר. עוד נקבע על ידו כי לאחר עיון בחומר החקירה גילה כי יש לבצע עוד פעולות חקירה רבות אשר יש חשש כי העורר עלול לשבשן ועל כן הורה, כאמור, על מעצרו עד יום 15.12.17.
היא ציינה כי – "מתקשה אני לקבל את הטענה, כי היום ידועות למשטרה עובדות מהותיות שלא היו ידועות סמוך לאחר תפיסת החומר. מסקנה זו מתבקשת מהאמור בבקשה לשחרור בערובה שהוגשה על ידי רשות המיסים ביום 20.6.17. אין לי ספק שהעמקה במסמכים שנתפסו גילתה לחוקרים עובדות נוספות אך מבחינה מהותית, כבר ביום 20.6.17 היה ידוע לחוקרי רשות המיסים על זיופי המסמכים וגם על אופן הזיופים, לפחות במידה אשר יכולה הייתה לעורר חשש לשיבוש מהלכי חקירה, לא פחות מאשר החשש הקיים היום. כאמור – אז סברה רשות המיסים שניתן לשחרר את העורר בתנאים מגבילים".
בסיכומו של דבר היא הורתה על שחרורו של העורר – החשוד למעצר בית. בסיום ההחלטה היא פרטה את כל תנאי השחרור. אלו כוללים – איסור ליצירת קשר עם כל המעורבים בפרשה אך היא התירה את האפשרות של החשוד ליציאה מהבית לצורך ביצוע וקבלת טיפולים רפואיים.