האם תרומות לעמותות מזכות בהחזר מס?
על פי דוח העוני, המצב הכלכלי הקשה בישראל העלה באופן משמעותי את כמות הישראלים שהגיעו למצב כלכלי בעייתי ואין להם ביטחון תזונתי.
הפעילות של העמותות בישראל
עמותות רבות בישראל לקחו על כתפיהם הרחבות את המשימה לסייע למשפחות העניות הן הוותיקות והן החדשות שמצטרפות בכל יום למעגל העוני.
כדי שהעמותות יוכלו לממן סלי מזון, הן זקוקות לכספים רבים ולכן הן פונות לציבור ומבקשות שיפתח את כיסו ואת ויתרום ביד רחבה, כדי שהעמותות יהיו מסוגלות לעמוד בקצב ההולך וגובר של משפחות שזקוקות לסיוע ומקבלות מדי שבוע סל מזון לביתן או לחלופין הן מגיעות למרכזי חלוקה ייעודיים ומקבלות אספקה של כל המוצרים הבסיסיים.
עמותות רשומות בישראל
עמותה שרשומה כחוק אצל רשם העמותות, אמורה להגיש דוח בכל שנה ואם היא פועלת באופן תקין, היא מקבלת ממס הכנסה אישור תרומות על פי סעיף 46 וכך ההוצאה תהיה מוכרת במס עבור התורם.
שימוש באישור על פי סעיף 46
אדם שמחליט לתרום לעמותה, מעביר לה כל סכום כספי על פי האפשרויות שלו ועל פי רצונו. לאחר העברת התשלום, הוא מקבל מהנהלת העמותה קבלה מקורית על גובה התשלום שבוצע.
כדי להזדכות במס, עליו להגיש את האישור המקורי בין המסמכים שמוגשים בדוח האישי השנתי למס הכנסה עבור אדם עצמאי או שכיר. אם מדובר בחברה המסמך המקורי מתווסף לדוח השנתי של החברה.
תרומה לעמותה על פי סעיף 46 היא בשיעור של % 35 ולכן אם לדוגמה אדם העביר לעמותה תרומה בסך 1,000 ₪, מתוך סכום זה 350 ש"ח מוכרים במס.
אם בעקבות הדוח השנתי יהיה עליו לשלם מס בסך 2,000 ₪, לאחר תחשיב התרומה הוא ישלם רק 1,650 ₪.
תרומות לעמותות
הציבור מודע למצב הקשה במשק ולסיוע הרב של העמותות השונות בנושא הביטחון התזונתי בכל משפחה ולכן רבים מהם תרמו בחודשים האחרונים סכומי כסף נכבדים לעמותות. עם זאת לאור העלייה הגדולה של המשפחות שנקלעו למצבים כספים קריטיים, יש צורך בתרומות נוספות ולכן העמותות פונות לציבור כדי שיבצעו העברות כספים לעמותות הזקוקות לכספים הללו כמו אוויר לנשימה.
לאור העובדה שהתורמים מקבלים זיכוי ממס על פי סעיף 46, דבר זה מדרבן ישראלים רבים להעביר כספים ורבים מהם עושים זאת כבר כמה פעמים כשברור להם שהמצב חמור וזה הסיוע המהותי שמקבלת העמותה.
נכתב באדיבות עמותת פתחון לב